Tätä taivaallisen ihanaa suklaakakkua maistoin ensimmäisen kerran ystäväni häissä. Kummipoikamme äiti pyysi ohjeen tuolta ystävältämme ja tein tätä sitten kolme kakkua ristiäisiin. Hyvää! :)







Yksi kakku vie seuraavat aineet ja tehdään seuraavasti:

Kakkupohja:

150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl leivonjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kermaa tai maitoa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen välillä vaahdottaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen kerman/maidon kanssa taikinaan. Voitele ja korppujauhota vuoka ja levitä taikina siihen.
Paista 200 asteessa 30-40 min. (Mulla oli toisen vuuan halkaisija 24 cm ja tuli niin "ohut kakku", että paistamiseen meni vain 25 min. Paisto siis vähän sen mukaan kuinka paksu kakku tulossa.)

Täyte:
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5-1 dl lakkahilloa

Kostutus:
n. 0,5 dl kevytmaitoa

Leikkaa kakku 2 tai 3 osaan. Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon muut täyteaineet. Kokoa kakku reunavuokaan. (Pohja-täyte-pohja-täyte-pohja, kostuta maidolla.) Voit antaa kostua yön yli jääkaapissa tai kuorruttaa heti.

Kuorrutus:
1 levy fazerin sinistä
n. 2 rkl rypsiöljyä.

Sulata fazerin sininen, sekoita joukkoon rypsiöljy. Kaada kakun keskelle ensin osa kuorrutteesta, levitä pyörivin liikkein lusikalla, anna valua reunoilta alas. Kaada loppu suklaakuorrute kakun keskelle ja toista sama, katso, että reunoilla valuu joka kohdasta suklaata. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa valmiiksi.

Näissä kakuissa koritelu suoriteettiin carambola-viipaleilla, pursotukset vaaleansiniseksi värjätyllä tomusokerikuorrutteella ja sitten vielä nuo marsipaanivauvat. :)