Tässäpä eilisillaksi tekemäni luumurahkakakku. :) Kuva on kyllä valitettavan pimeä, mutta ei se mitään. Kannatti kokeilla, ja hyvää oli! Tätä tehdään joulunakin! :) Alkuperäisen ohjeen löysin Marien blogista jo joskus aikoja sitten, nyt lopulta tuli aika kokeilla sitä. :)

1132930.jpg
Ja näin tein tämän kakun:

Pohjaan 30 piparkakkua ja täytteeseen noin 5 piparkakkua. (tuon kokoisia kuin tuo sydän tuossa päällä)
n. 50-75g margariinia suunnilleen.
n. yksi purkillinen luumuhilloa
500g maitorahkaa
1 Flora vispi
1tl vaniljasokeria
1dl sokeria
1/2tl sokeria
0,5 dl glögiä (itse tein tiivisteestä valmista glögiä ja käytin sitä)
5 liivatelehteä / n. 3tl liivatejauhetta.

Koristelu oman mielen mukaan, itse käytin flora vispiä ja marsipaani-piparikoristeen sekä piparimurskaa.

Ja näin se tehdään:

    Sulata margariini ja murenna piparit. Sekoita, ja painele irtoreunavuoan tms. reunoja muottia käyttäen tasaiseksi pohjaksi. Levitä piparipohjan päälle ohuelti luumuhilloa.
    Vaahdota flora vispi. Sekoita joukkoon maitorahka, luumuhillo, sokeri, vaniljasokeri ja kaneli. Kuumenan glögi kiehuvan kuumaksi, ja sulata liivatteet glögin joukkoon ohjeiden mukaan. Kaada liivate-glögi tasaisena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Murskaa joukkoon vielä piparkakut, ja kaada ja tasoita rahkatäyte piparipohjan päälle.  Peitä esim. foliolla ja laita jääkaappiin, mieluiten yön yli, mutta vähintään neljäksi tunniksi.

Koristelin tämän siis vaahdottamalla flora vispin. Pursotin korinpohjaksi ja murustin reunoille pari piparia renkaaksi. Keskelle marsipaanista tehdyt pikkuruiset tontut, jotka kiinnitin piparin päälle istuskelemaan tomusokerikuorrutteen kanssa.