sunnuntai, 13. huhtikuu 2008
Kasvisvoileipäkakku
Tämä mun ohje on tuplana tuohon Marien ohjeeseen...
n. 16 viipaletta tummaa paahtoleipää
n. 16 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
Täyte 1
n. 20 isoa basilikan lehteä
200g pirkka aurinkokuivattuja tomaatteja (tai muita)
1 prk flora vispiä
400g tomaattibasilika tuorejuustoa (Viola merkkistä löytyy ainakin)
2 dl mozzarellaraastetta
Vaahdota flora vispi. Silppua joukkoon basilikanlehdet ja silpuksi saksitut aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita vielä joukkoon tuorejuusto ja mozzarellaraaste.
Täyte 2
1 prk flora vispiä
1 kurkku raasteena
2 omenaa raasteena
300g fetajuustoa murustettuna
6-8 rkl pestokastiketta
Vaahdota flora vispi. Sekoita joukkoon kurkku- (raaste kannattaa valuttaa lävikössä ylimääräiset nesteet pois!) ja omenaraasteet, murustetut fetat ja pestokastike.
Leikkaa leivistä reunat pois. Lado kerros tummaa leipää, kostuta vähän vedellä, laita toista täytettä. Lado kerros vaaleaa leipää, kostuta ja toista täytettä. Tee näin kunnes päälle jää viimeinen leipäkerros. Peitä kelmulla ja laita päälle paino, esim. leikkuulauta. Laita kylmään yön yli.
Kuorrute:
200g smetanaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
Koristeluun esim.
kirsikkatomaatteja
basilikanlehtiä
mozzarellapalloja
keltaista paprikaa
kurkkua
jääsalaattia
Kuorruta ja koristele.
Kommentit