Kävin eilen aamulla pikaiseen mustikassa anoppilan pihaa ympäröivässä metsässä. Harmikseni ehdin olemaan siellä vain runsaan puolituntia, mustikkaa oli nimittäin ihan valtavasti! Ajattelin ensi viikonloppuna mennä vielä uudelleen, toivottavasti säät suosii mua... :) Nyt sain poimittua noin 12-13dl, mikä on kyllä aika hyvin multa noin lyhyessä ajassa.

Eilen illalla laitoin mustikoita sitten pakkaseen. Ihan vähäsen jäi mustikoita yli, ja niistä äsken tein sitten pikkuruisia mustikkaleivoksia.

760926.jpg
 4kpl:
n. 30g margariinia
n. 1/2dl vehnäjauhoja
n. 1/4dl sokeria

n. 1dl mustikoita
sokeria
perunajauhoa

Aineiden määrästä en ole ihan varma, tein vähän mukaillen yhden piirakan murupohja-ohjeen aineksista. Saa nähdä mitä tulee.
Murutaikinan laitoin pikkuruisiin vuokiin ja päälle mustikoita, joihin oli sekotettu perunajauhoja ja sokeria.
Paistoin uunissa sen aikaa, että näyttivät kypsiltä. (Unohdin katsoa kelloa :D) Eli vähän tällaisia summamutikassa-leivoksia näistä tuli, mutta ihan perushyviä kuitenkin.

Laitan kuvaa valmiista mustikkaleivoksista jahka saan kuvan näpsästyä. Vielä pitää näin jälkeen lisätä, että yllätyin siitä miten hyviä noista tuli! Tosiaan en odottanut kummoisia margariini-sokeri-vehnäjauhotaikinaltani, mutta kerrankin yllätyin! Ihanan rapeita ja silti pehmeitä ja mustikka on aina hyvää. :) Eli oli ihan positiivinen summamutikassa-leipomus tällä kertaa!