Nimpparit antoivat mulle syyn tehdä taas pitkästä aikaa kakku. Koska ulkona on tuollainen helle, halusin kakusta mahdollisimman raikkaan ja kesäisen. Sitä tämä kakku oli ainakin makunsa puolesta, ja miksei myös ulkonäkönsäkin. Tekisikin mieli mennä taas järvelle uimaan... :) Kyllähän tuo kukka on vähän suhteettoman suuri näin pieneen kakkuun, en alunperin ollut sitä tähän suunnitellut, eikä nyt lehtien ja kukan mittasuhteetkaan toisiinsa verrattuna varmaan ole lähelläkään totuutta, mutta eipä tuo mitään, tyytyväinen olen silti. Sekä makuun että ulkonäköön. :)

1246552537_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakkupohja:
1 kananmuna
n. 1dl sokeria (tai vähän vajaakin)
n. 1dl vehnäjauhoja
1/4tl leivinjauhetta
5 palaa tummaa suklaata sulatettuna

Vaahdota muna ja sokeri. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja sula suklaa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun pieneen kakkuvuokaan, käyttämäni oli halkaisijaltaan 15cm, pienempikin käy. Isommassa vuuassa tulee jo liian littana kakku. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Kun kakku on jäähtynyt, halkaise kakku kahtia.

1246552549_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täyte:
1 purkki maitorahkaa
sokeria
2 ananasrengasta
mansikoita
ananasmehua

Kostuta kakkupohjat ananasmehulla. Mausta maitorahka makusi mukaan sokerilla. Sivele maitorahkalla molemmat kakkupohjat leikkuupinnalta. Pilko ananasrenkaat palasiksi ja lado palaset pohjan päälle, samoin viipaloidut mansikat. Laita päälle kakun "kansi" siten, että maitorahkapuoli jää kakun väliin.

Kuorrutus:
1 purkki flora vispiä
sokeria
sinistä elintarvikeväriä

Vaahdota flora vispi ja mausta vaahto sokerilla. Laita vaahtoon elintarvikeväriä ja sekoita sen verran, että väri levittyy, mutta epätasaisesti. Lusikoi vaahtoa kakun päälle ja "taputtele" lusikalla siten, että pinnasta tulee aaltomainen. Koristele.

Tämä kakku on tosi pieni. Meitä oli syöjiä 3 ja pieni pala jäi yli, ehkä 4 syöjälle olisi ollut oikein passelin kokoinen. :)