Miehen vanhemmat tulevat tänään kyläilemään, ja päätin tehdä kahvipöytään mansikkakakkua. Koska syöjiä on vain neljä, niin tein tällaisen pienen kahden munan kakun. Idean täytteeseen sain eilen postissa tipahtaneen s-bonuslehden ruokaliitteen mansikkapiirakkaohjeesta :) Piti päästä heti kokeilemaan!

1692816.jpg

Pohja:
2 kananmunaa
saman verran sokeria
vähän vähemmän vehnäjauhoja
leivinjauhetta puoli teelusikallista.

Vaahdota munat ja sokeri, lisää jauhot ja leivinjauhe. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Täyte ja kuorrutus:
1 flora vispi
n. 50g valkosuklaata
1/2 purkkia bulgarianjugurttia
vajaa 1/2 litraa mansikoita
sokeria
vaniljasokeria

1. Vaahdota flora vispi. Sulata valkosuklaa.Pilko osa mansikoista pieniksi palasiksi ja jätä loput kokonaisiksi tai halkaise puoliksi.
2. Sekoita valkosuklaa jugurtin joukkoon. Sekoita joukkoon vielä osa floravispivaahdosta ja pienet mansikanpalaset. Mausta vaniljasokerilla. Laita täytettä paksu kerros halkaistun kakkupohjan väliin.
3. Mausta loppu flora vispi sokerilla ja vaniljasokerilla Kuorruta kakku sillä ja koristele mansikoilla. Päälle voi rouhua vielä valkosuklaata kuorimaveitsen avulla.