tiistai, 1. heinäkuu 2008
Pieni mansikkakakku
Pohja:
2 kananmunaa
saman verran sokeria
vähän vähemmän vehnäjauhoja
leivinjauhetta puoli teelusikallista.
Vaahdota munat ja sokeri, lisää jauhot ja leivinjauhe. Paista 200 asteessa n. 20 min.
Täyte ja kuorrutus:
1 flora vispi
n. 50g valkosuklaata
1/2 purkkia bulgarianjugurttia
vajaa 1/2 litraa mansikoita
sokeria
vaniljasokeria
1. Vaahdota flora vispi. Sulata valkosuklaa.Pilko osa mansikoista pieniksi palasiksi ja jätä loput kokonaisiksi tai halkaise puoliksi.
2. Sekoita valkosuklaa jugurtin joukkoon. Sekoita joukkoon vielä osa floravispivaahdosta ja pienet mansikanpalaset. Mausta vaniljasokerilla. Laita täytettä paksu kerros halkaistun kakkupohjan väliin.
3. Mausta loppu flora vispi sokerilla ja vaniljasokerilla Kuorruta kakku sillä ja koristele mansikoilla. Päälle voi rouhua vielä valkosuklaata kuorimaveitsen avulla.
Kommentit