Eilen kävi vieraita ja kun taas oli mahdollisuus tehdä kakkua niin että minä ja mies ei kahdestaan jouduta kaikkea syömään niin tokihan sitä piti tarttua tuumasta toimeen. Pidemmän aikaa on jo tehnyt mieli suklaakakkua, ja nyt sitten tein sen. Puolitin reseptin ainekset, koska tein kakun siinä pikkuvuuassa.

1804225.jpg

Tässä kokonaisen kakun ohje (Lasten omat synttärikakut-kirjasta)
10-15 annosta

200g tummaa suklaata
200g margariinia
4 munaa
2dl sokeria
0,5dl kaakaojauhetta
1,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,25dl maustamatonta jugurttia

Sulata margariini ja suklaa kattilassa. Jätä sitte jäähtymään. Vaahdota muna ja sokerit ja lisää joukkoon suklaa-margariiniseos. Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinaan. Älä enää vatkaa, vaan sekoita jollain puuhaarukalla tms. Lopuksi sekoita taikinan joukkoon jugurtti.
Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Ja on ihan älyttömän hyvää!

Minä halkaisin kakun vielä puoliksi ja laitin väliin sipauksen vadelmahilloa. Sopi hyvin tähän kakkuun.

Kuorrutus:
1 fatserin sininen suklaalevy
loraus öljyä

Sulata suklaa ja lorauta joukkoon vähän öljyä. Sekoita keskenään ja kaada kakun päälle. Levittyy tosi hyvin ja on helppo kuorruttaa! Parilla sulatetulla valkosuklaapalalla saa pursotettua kivat koristeet kakun päälle. :)