Vappu tuli ja meni. Piti vappuna kokeilla ensimmäistä kertaa ikinä tippaleipien paistamista, mutta sitten en lopulta ehtinyt. Tänään sitten vielä lopulta päätin kokeilla. :)

1524987.jpg

n. 15 kpl

3 kananmunaa
ripaus suolaa
2 rkl sokeria
1 1/2 dl maitoa
n. 3 dl vehnäjauhoja

Paistamiseen:
Kasviöljyä
Apuvälineenä varsin kätevä väline on tyhjä säilyketölkkipurkki, josta sekä kansi että pohja poistettu.

Pinnalle:
Tomusokeria

Sekoita kananmunat rikki keskenään. Lisää suola, sokeri, maito ja vehnäjauhot ja sekoita sileäksi.
Laita taikina pursottimeen tai muovipussiin jonka kulmaan leikataan pieni reikä.
Kuumenna öljy kattilassa. Pursota kuumaan rasvaan koekiemura niin näet onko rasva sopivan kuumaa. Laita kattilan pohjalle säilyketölkki, öljy ei saa nousta reunojen yli vaan reunat on oltava korkeammalla kuin öljyn pinta. Pursota taikinaa kiemuraksi tölkin sisään. Ota tölkki pihdeillä pois heti kun taikina hyytyy ja pursota uusi tippaleipä samalla tavalla kuin edellinen. Käännä tippaleipä reikäkauhalla jotta toinenkin puoli kypsyy.
Kun tippaleipä on kullanruskea, nosta se reikäkauhalla siivilään valumaan.

Laita jäähtyneiden tippaleipien päälle tomusokeria.