tiistai, 28. elokuu 2007
Setsuurilimppu
Eli setsuurilimppu:
n. 6dl vehnäjauhoja
n. 9dl ruissihtijauhoja
2tl suolaa
2tl kuminaa
2dl tummaa siirappia
n.20g margariinia
50g hiivaa
5dl maitoa
Sekoita vehnä- ja ruisjauhot, suola, kumina, siirappi ja rasva keskenään. Murenna sekaan vielä hiiva.
Vaivaa taikinaa noin 15-20min. Tässä kohtaa mun taikina oli niin paksua, että kun käsin vaivasin, niin ei tahtonut millään kyetä, joten lorautin joukkoon vielä ihan pikkaisen vettä taikinaa ohentamaan.
Anna taikinan nousta liinan alla noin 1 tunti.
Laita taikina voideltuu leipävuokaan/leipävuokiin. Anna nousta liinan alla vielä toinen tunti. Sitten kuumenna uuni 200 asteeseen.
Pistele noussut leipä jollain tikulla.
Pane vuoka/vuoat uuniin ja säädä samalla lämpö 175 asteeseen.
Paista limppuja noin tunti. Ota sitten limput vuoista ja anna jäähtyä ritilällä.
Aikaahan tähän menee kamalasti, mutta ehkä se kannattaa aina välillä. Ainakin tenttiinlukemisen lomassa tämä oli hyvää puuhaa. Sopivin väliajoin tuli pikkuruinen hengähdystauko tenttikirjaan.. :)
Ja täähän oli sitten hyvää! Kannattaa kokeilla!
Kommentit