Ristiäistarjoilukuvaukset lähtee tästä. :) Allergikkoja varten pyrin osan tarjottavista tekemään munattomina. Pullat leipoo siskoni, mutta minä tein munattomia pullia niiden lisäksi näille muna-allergisille.

Munaton sokeripulla

1640094.jpg

4 kpl

1 dl vettä tai maitoa
1/4 pussia kuivahiivaa
ripaus suolaa
n. 1/3 dl sokeria
2 tl kardemummaa
3 dl vehnäjauhoja
loraus öljyä

Lisäksi margariinia, kanelia, sokeria.

Sekoita taikinan aineet keskenään. Vaivaa hetki. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna taikinan kohota reilusti. Vaivaa taikinasta ilmat pois. Kauli taikina ohueksi (1cm paksuksi) suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Sulata runsas ruokalusikallinen leivontamargariinia ja levitä se levylle. Ripota päälle kanelia ja sokeria. Rullaa taikinalevy rullaksi. Leikkaa neljään osaan pulliksi. Kohota pullat. Paista 225 asteessa n. 10 min. Sillä aikaa sulata n. 1 rkl margariinia. Kun pullat tulevat uunista, anna jäähtyä ihan pieni hetki. Voitele pullien päälipinta sulalla margariinilla ja kasta sokerissa.