Noniin! Torilta löytyi vielä mansikoita, joten tein niistä sitten vielä mansikkakakun. Mansikka-aika kai kohta alkaa olla jo takana.. Tässä siis täytteenä vaniljakiisseliä ja päällä mansikoita.

Kuvan laatu on huono, mutta piirakka sitäkin parempaa! :)
807699.jpg

Pohjaksi sopii parhaiten murupohja, mutta tällä kertaa kokeilin tällaista vähän erilaista, tämä on ilmeisesti tämän piirakan alkuperäinen pohjaresepti, mutta minä itse henkilökohtaisesti pidän enemmän sellaisesta mureammasta pohjasta. Mutta siis tällä kertaa tällainen ohje:

Pohja:
3dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1tl leivinjauhetta
100g margariinia
1tl vaniljasokeria
1 muna
2rkl vettä

Vaniljakiisseli:
5dl maitoa
2tl vaniljasokeria
1dl sokeria
3 keltuaista
50g tai 3/4dl maissitärkkelystä vesitilkkaan sekoitettuna
25g margariinia/voita

Mansikoita
Hyytelösokeria + vettä

1. Tee pohja. Nypi jauhot, sokeri, rasva ja leivinjauhe yhteen. Sekoita munaan tilkka vettä ja vaniljasokeri. Lisää muna-vesi-vaniljasokeri taikinaan, tee "pallo", tai sellainen yksi kökkö ja laita viileään kovettumaan.
2. Laita taikina piirakkavuokaan, noin 24cm. Paista 180-200 asteessa 5-6 min. Pistele haarukalla pohjaan reikiä ja paista vielä 10 min.
3. Valmista vaniljakiisseli. Keitä maito ja sokeri. Ennen kiehumista lisää keltuaiset yhtenä nauhana. Liuota maissitärkkelys tilkkaan kylmää vettä ja lisää nauhana. Kiehauta ja paseeraa siivilän läpi. Lisää margariini ja vaniljasokeri ja anna jäähtyä.
4. Laita jäähtynyt vaniljasokeri vuokaan pohjan päälle. Laita sen päälle mansikoita vieri viereen. Päälle vielä kiille hyytelösokerilla.
5. Ja ei kun syömään! :)

Uskoisin, että tämä piirakka on hyvää myös muiden marjojen kanssa.. Ajattelin itse kokeilla joku kerta esimerkiksi mustikoiden tai viinimarjojen kanssa... :)