Nämä sämpylät on aivan ihania! Ne leivotaan illalla ja paistetaan aamulla ennen aamupalaa. Helppojakin ovat, illalla taikinan tekomiseen menee vain vartin verran ja aamulla leivät paistuvat sillä aikaa kun tekee aamutoimia. Tosin vaatii jääkaapista hyllyn tyhjää tilaa, mutta tiivistämällä se yleensä onnistuu.

836205.jpg

3dl kylmää maitoa tai vettä
1/4 hiivapala
1tl suolaa
1rkl öljyä
1dl grahamjauhoja
n. 6dl vehnäjauhoja

päälle esim. unikonsiemeniä

1. Murustele hiiva kulhon pohjalle. Lisää neste ja sekoita.
2. Lisää suola, öljy, grahamjauhot ja n. 5dl vehnäjauhoja.
3. Vaivaa loput vehnäjauhot leivinalustalla taikinaan.
4. Jaa taikina 12 osaan, pyörittele sileät nätit pallot ja laita uunipellille.
5. Uunipelli jääkaappiin yöksi.
6. Aamulla ota sämpylät jääkaapista pois ja laita uuni lämpeämään 250 asteeseen.
7. "Voitele" sämpylät vedellä ja koristele unikonsiemenillä.
8. Paista uunissa n. 7 min.
9. Ei muuta kuin tuoreet sämpylät pöytään ja aamupalalle.