Tämän piiraan unohdin kokonaan kuvata, ja muistin vasta kun kuvassa oleva pala oli enää jäljellä... Hyvää oli! Sama ohje kuin aikaisemmin tässä blogissa ollut kinkku-anananas-piirakka, mutta täytteiksi vaihdon tällä kertaa tonnikalan, tomaatin ja tuoreen basilikan.
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125g voita tai margariinia
2-3 rkl kylmää vettä
Täyte:
2 purkkia tonnikalaa
2 tomaattia
Basilikanlehtiä (jos ei ole tuoreita niin voi laittaa ihan maustebasilikaa)
2 dl maitoa/ruokakermaa tai näiden sekoitusta
2 kananmunaa
mustapippuria
juustoraastetta
Sekoita pohjan ainekset keskenään. Levitä taikina voidellun piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla (ei pakollinen). Paista 250 asteessa n. 10 min.
Levitä tonnikala, tomaattiviipaleet ja basilika pohjan päälle. Sekoita maito/ruokakerma, kananmunat ja mustapippuri keskenään ja kaada piirakan päälle. Ripottele päälle vielä juustoraastetta maun mukaan.
Paistya 225 asteessa n. 20 min. Tarjoa lämpimänä
Kommentit