Mulla on tänään nimpparit! :) Tämä lumpeenkukkakoriste pääsee tänään siis nimpparikakkuni päälle.

Kukka on kokonaan marsipaania.

1246529698_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tästä unohtui ottaa vaihekuvia, vaikka alunperin niin ajattelin tehdä. Terälehdet on tehty jokainen yksitellen leikkaamalla valkoisesta marsipaanista terälehden muorilla palasia. Niitä kaulimella muotoilin pituussuunnassa paremmiksi ja kuivatin lehdet pikkuruisten tinapaperipalluroiden päällä. Keskusta tehty keltaisesta marsipaanista pienellä kukkamuotilla laittaen monta monta kukkasta päällekäin ja käpristämällä terälehdet pystyyn. Koko kukkasen kokosin muffinssivuokaa apuna käyttäen liimaten lehdet paikoilleen pikeerin avulla. Tomusokeria oli vähän liian vähän, joten löysä pikeeri vähän hankaloitti kasaamista turhaan.

 

Lumpeen lehdet voi tehdä vaikka seuraavasti:

Tarvitset palan vihreää marsipaania, sydämen muotoisen piparimuotin, kaulimen ja marsipaanityövälineen jolla saat leikattua ja muotoiltua, tai muun teräväpäisen esineen, esim. hammastikku ja veitsi tms.

1246529710_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kauli marsipaani ja ota siitä piparimuotilla sydämiä:

1246529689_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kauli sydäntä pidemmäksi ja leveämmäksi, syvennä toisen pään syvennystä, jotta saat sydämen näyttämään enemmän lumpeen lehdeltä.

 

Valmis:

1246529847_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kakkuni on todella pieni, täytyy toivoa että nämä eivät näytä suhteettoman suurilta sen päällä... :D