Ylioppilasjuhlien tarjoilua juhlistaa usein kakun lisäksi ylioppilas-piparit. Näitä tein siskoni ylioppilasjuhliin.

 

Tarvitset:

- Murokeksitaikinaa, löytyy täältä. Itse tein 3 kertaisen annoksen, josta tuli 135
  ylioppilasta.
- Tummaa suklaata
- Kullan värisiä (hopeisetkin käy) sokerikuulia
- Vadelmamarmeladia

1243323028_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taikinan tulee olla kyllin paksua kaulittavaksi ja leivottavaksi, mutta ei liian jauhoista, jolloin kauliminen hankaloituu ja piparien pinta särkyy.

1243323037_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kauli taikina, ja paina pyöreällä muotilla (n. 4cm) pipareita. Itselläni ei pyöreää piparimuottia ole, mutta käytin tuttipullon sitä osaa johon tutti kiinnitetään - hyvin toimi. :)

1243323045_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paista piparit uunissa ohjeen mukaan. Piparit saavat jäädä hyvin vaaleiksi, niiden ei tule tummua reunoistakaan. Jaa piparit kahteen osaan.

1243323056_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sulata tumma suklaa. Kasta puolet pipareista reunastaan sulaan suklaaseen. Laita leivinpaperille kuivumaan.

1243323064_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kun suklaa on vielä sulaa, tiputa kultainen sokerikuula jokaiselle keksille.

1243323076_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Levitä vadelmamarmeladia vähän pipareille, joita ei ole kastettu suklaaseen. (Tässä kuvassa olevassa on kyllä ehkä hiukan liian paljon...) Ota suklaaseen kastettu pipari, ja laita "kanneksi" vadelmamarmeladikeksille.

1243323087_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valmiita tarkoiltaviksi.