Ylioppilasjuhlien tarjoilua juhlistaa usein kakun lisäksi ylioppilas-piparit. Näitä tein siskoni ylioppilasjuhliin.
Tarvitset:
- Murokeksitaikinaa, löytyy täältä. Itse tein 3 kertaisen annoksen, josta tuli 135
ylioppilasta.
- Tummaa suklaata
- Kullan värisiä (hopeisetkin käy) sokerikuulia
- Vadelmamarmeladia
Taikinan tulee olla kyllin paksua kaulittavaksi ja leivottavaksi, mutta ei liian jauhoista, jolloin kauliminen hankaloituu ja piparien pinta särkyy.
Kauli taikina, ja paina pyöreällä muotilla (n. 4cm) pipareita. Itselläni ei pyöreää piparimuottia ole, mutta käytin tuttipullon sitä osaa johon tutti kiinnitetään - hyvin toimi. :)
Paista piparit uunissa ohjeen mukaan. Piparit saavat jäädä hyvin vaaleiksi, niiden ei tule tummua reunoistakaan. Jaa piparit kahteen osaan.
Sulata tumma suklaa. Kasta puolet pipareista reunastaan sulaan suklaaseen. Laita leivinpaperille kuivumaan.
Kun suklaa on vielä sulaa, tiputa kultainen sokerikuula jokaiselle keksille.
Levitä vadelmamarmeladia vähän pipareille, joita ei ole kastettu suklaaseen. (Tässä kuvassa olevassa on kyllä ehkä hiukan liian paljon...) Ota suklaaseen kastettu pipari, ja laita "kanneksi" vadelmamarmeladikeksille.
Valmiita tarkoiltaviksi.
Kommentit