Leipomisharrastukseni on saanut uusia haasteita tyttäreni allergioiden takia. Aikaisemmin sopivia ruokia ei juuri ollut, mutta nyt niitä on jo sen verran, että olen päässyt hänellekin ensimmäiset herkut leipomaan. Sopivia ruoka-aineita tällä hetkellä siis poro, possu, riisi, maissi, aprikoosi, kukkakaali, porkkana ja persikka. Ja kun rypsiöljyä ja sokeria voidaan myös käyttää, niin johan siitä saa leipomuksia aikaiseksi! :)

Tässä siis aprikoosikakku, jonka tytölle tein hänen 1vuotissynttäreilleen. Että oli sitten jotain kakkua jota itsekin syödä. :) Ja söin minäkin, tämä on nimittäin hyvää ja mehukasta!

1243362979_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2 dl hienoja riisijauhoja

1/2-1 dl täysjyvä maissijauhoa

2,5 dl sokeria

1,5 tl leivinjauhetta

1/2 dl rypsiöljyä

1 dl vettä

1 purkki aprikoosipilttiä (tämän voi korvata muulla itse kullekin allergiselle sopivalla soseutetulla hedelmällä: banaani, persikka, omena....)

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öly, vesi ja aprikoosisose. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada öljyttyyn kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa n. 30 min.

Tämä kakku on siis munaton, maidoton, vehnätön, soijaton..