perjantai, 8. elokuu 2008
Suklaakakku
Tässä kokonaisen kakun ohje (Lasten omat synttärikakut-kirjasta)
10-15 annosta
200g tummaa suklaata
200g margariinia
4 munaa
2dl sokeria
0,5dl kaakaojauhetta
1,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,25dl maustamatonta jugurttia
Sulata margariini ja suklaa kattilassa. Jätä sitte jäähtymään. Vaahdota muna ja sokerit ja lisää joukkoon suklaa-margariiniseos. Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinaan. Älä enää vatkaa, vaan sekoita jollain puuhaarukalla tms. Lopuksi sekoita taikinan joukkoon jugurtti.
Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Ja on ihan älyttömän hyvää!
Minä halkaisin kakun vielä puoliksi ja laitin väliin sipauksen vadelmahilloa. Sopi hyvin tähän kakkuun.
Kuorrutus:
1 fatserin sininen suklaalevy
loraus öljyä
Sulata suklaa ja lorauta joukkoon vähän öljyä. Sekoita keskenään ja kaada kakun päälle. Levittyy tosi hyvin ja on helppo kuorruttaa! Parilla sulatetulla valkosuklaapalalla saa pursotettua kivat koristeet kakun päälle. :)
Kommentit