sunnuntai, 17. elokuu 2008
Bebe-leivokset
10 kpl (mulla tuli kyllä 14 kpl...)
Pohja:
200 g leivontamargariinia
1,25 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
1,5 dl ruokakermaa
3 tl maissitärkkelystä
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g voita
Pinnalle
Tomusokeri-vesikuorrute, elintarvikeväriä jos haluaa värjätä, nompparelleja.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää sekoittaen jauhot, joihin olet lisännyt leivinjauheen.
Tee taikinasta tanko ja jaa se tasakokoisiksi paloiksi. Painele palat peukalolla leivosvuokien pohjalle ja reunoille. Paista 175 asteessa n. 10 min.
Jäähdytä ja irrota varoen kumoamalla leivos kerrallaan käteen vuokaa puristaen.
Kuumenna kattilassa ruokakerma, maissitärkkelys ja sokeri. Sekoita, kunnes seos sakenee. Lisää vaniljasokeri ja jatka sekoittamista jäähdyttäen.
Lisää kiisselin sekaan vähitellen voi.
Levitä kiisseli leivosten kuoppiin täytteeksi.
Sekoita tomusokeri ja vesi paksuksi tahnaksi ja värjää mieleiseksesi. Levitä sokerivesikuorrute leivosten päälle ja ripottele nonparelleja keskelle.
Nämä bebet eivät kyllä olleet ihan sellaisia perinteisiä bebejä, mitä leipomoista saa ostaa. Jos joku tietää sellaisen reseptin, millä saisi mahdollisimman aitoja bebe-leivoksia, niin hihkaskaa ja kertokaa! Oikein hyvän reseptin metsästys siis käynnissä yhä, vaikka nämäkin oikein hyviä olivat, ei siinä mitään.. Eivät vaan tarpeeksi bebemäisiä.
:)
Kommentit