Näiden pääsiäisleivosten ideointiin sain hyvän ajatuksen äidiltäni ja pikkusiskoltani löytyi resepti, josta mukailin täytteen. :) Kiitos heille!

1383636.jpg

24kpl

Pohja:
125g leivontamargariinia
125g sokeria
3 munaa
3 rkl maitoa
250g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
3 banaania

Täyte:

4 liivate lehteä
1dl flora vispiä
1 ranskan kermapurkki
1dl vanilja kastiketta
1dl sokeria
1tl vanilja sokeria
1 tölkki persikoita


Pajunkissakoristeet:
Muutama pala tummaa suklaata
Muutama pala valkoista suklaata

    Pohja: Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää maito ja vatkaa. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään ja lisää siivilän läpi taikinan joukkoon, sekoita. Soseuta banaanit ja sekoita ne vielä varovasti taikinaan.
    Jaa taikina 24 muffinssivuokaan, tulevat maksimissaan puolilleen. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min.

    Täyte: Vaahdota flora vispi. Sekoita joukkoon ranskankerma, vaniljakastike, sokeri, vaniljasokeri ja haarukalla muussatut persikat. Lisää lopuksi liivatteet liivatepussin ohjeen mukaan. Laita täytettä valmiiden ja jäähtyneiden pohjien päälle niin, että muffinssivuoka täyttyy. Laita jääkaappiin "hyhmettymään" vähintään 4 tunniksi, mieluiten vaikka yön yli.

    Koristelu: Sulata valkosuklaa ja tumma suklaa erillisissä kulhoissa kuumassa vesihauteessa. Laita ensin tumma suklaa muovipussiin ja leikkaa kulmaan pikkuriikkinen reikä. Pursota suklaasta "pajunoksia". Tee sama pussitus ja reikä pussinnurkkaan-operaatio valkosuklaalle. Pursota valkosuklaasta pieniä pisteitä, pajunkissoja pajunoksille. Lopuksi vielä pursota tummalla suklaalla pienet silmut valkosuklaapisteiden ja pajunoksien yhtymäkohtaan.