tiistai, 19. helmikuu 2008
Suklaamousse-päärynäkakku
Pohja:
Pieni lasillinen kananmunia
Pieni lasillinen sokeria
1/3 pieni lasillinen kaakaojauhetta
2/3 pienilasillinen vehnäjauhoja
leivinjauhetta teelusikallinen
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Paista uunissa kakkupohja kypsäksi. (n.200 astetta/25 min meni meidän uunissa..)
Täyte:
Suklaamousse (mukailtu herkkukirpun mousseohjeesta):
200g suklaata
2,5dl flora vispiä
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
5 liivatelehteä
n. 1dl appelsiinimehua
Lisäksi: Säilykepäärynöitä
Leikkaa kakkupohja kahtia. Kostuta vähän päärynämehulla tai appelsiinimehulla. Täytä rengasvuokaan, ensin pohja, sitten mousse ja moussen päälle päärynäviipaleita ja viimeksi toinen puolikas kakkupohjasta. Laita kylmään hyhmettymään ja valmistumaan. Tämä kyseinen kakku oli jääkaapissa vain neljä tuntia kiireen takia, yleensä pidän yön yli kun teen illalla ja koristelen seuraavana päivänä... Mutta hyvin pysyi näköjään näinkin kasassa jo.
Päälle/koristeeksi:
Flora vispiä
Rouhittua suklaata
Päärynöitä
Mandariininpalasia
Kommentit