Tämän kakun tein huomiseksi töihin vietäväksi, huomenna viimeinen työpäivä ja ensi viikolla jatkuu taas opiskelut. Tosin tämän kanssa kävi moka. Vasta, kun olin saanut kaikki aineet sekoitettua ja melkein kaadettua vuokaan muistin, että ainakin yksi työkaverini on allerginen pähkinälle. JA. Sitten vielä kaiken huipuksi. Lopuksi huomasin ohjeesta, että siinä lopussa lukee kakun olevan parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua jolloin kosteus on ehtinyt tasaantua. Joten mitä tästä opin? Aina, jos viet töihin tai muualle isolle porukalle tarjottavaksi jotakin, mietin ENSIN mahdolliset tietämäsi allergiat ja sitten TOISEKSI vielä muuten vaan yleisimmät allergia-aiheuttajat ja vältä niitä. Ja KOLMANNEKSI, lue reseptit aina loppuun jos kokeilet ensimmäistä kertaa.

 Meinasin ensin, että leivon vielä jotain muuta tänään, mutta aika tuntuu loppuvan kesken... Uimassakin olisi vielä kiva käydä ennen uimaan menoa. Joten taidan käydä kaupan kautta ja hakea jotain sieltä. Hehhee. No. Onneksi viikonloppuna on ne miehen mamman synttärit, tämä menee sitten sinne. :D

812082.jpg

5 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
runsas 200g hasselpähkinöitä
runsas 150g raastettua porkkanaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Lisäksi voi laittaa maun mukaan 1 sitruunan raastetun kuoren tai 1dl rusinoita. Näitä multa ei kuitenkaan löytynyt kaapista, joten en laittanut..)

1. Vaahdota sokeri ja kananmunat
2. Jauha mantelit hienoksi. Sekoita kuivat aiet ja porkkanaraaste keskenään ja lisää taikinaan.
3. Paista kakku 160-175 asteessa noin 45 min.
4. Seulo jäähtyneen kakun päälle tomusokeria. Koristele esim. marsipaaniporkkanoilla.

Jep. Ja tosiaan, parhaimmillaan muutaman päivän vanhana. Hah. :D Metsään meni. Tämä helle sulattaa ihmisen pään eikä ajatus ja järki kulje. :D

Ja jälkeen lisättynä kommenttina seuraavaa:
Meidän uunissa on varmaan joku vika. paistoin varmaan puolta pidempään kuin ohje kertoi, ja silti jäi sisältä raa'aksi. kaivoin raa-an osan pois, ja nyt on sitten mietinnässä, että millä sen täyttää tai peittää, että saisi edes jotenkin käytettyä. Osan taikinasta paistoin ihan pienessä vuuassa, se onnistui hyvin.

Kuva lisätty nyt. :) Tämä on siis se pieni ja kypsä kakku. Laitoin päälle tuorejusto-tomusokeri sekoitteen ja marsipaaniporkkanan. Ei pitänyt levitellä reunoille, mutta kuorrutetta tuli vähän liikaa niin levitin sitten sinnekin. :)